unDOGmatik

unDOGmatik

Előadás: Kutyabarát képzés

2015. április 05. - unDOGmatik

EG 2007 Konferenca - Ian Dunbar: Kutyabarát képzés

A fenti linken Ian Dunbar 2007-es előadása látható, melynek témája a kutyabarát (erőszakmentes) kutyakiképzés, és ennek analógiájaként az emberi kapcsolatok.
(A videó magyar felirattal is megtekinthető: indítás után a videó alatti "Subtitles" feliratlistából válasszuk ki a "Hungarian" nyelvet.)
Az előadást a TED.com-ról linkeljük.

Dr. Ian Dunbar állatorvos, viselkedéskutató és kiképző. Állatorvosi diplomáját a londoni Royal Veterinary College-on szerezte, majd ugyanitt kitüntetéssel diplomázott pszichológiából és biokémiából is. A Berkeley-n doktorált etológiából, ahol a háziasított kutyák közti szociális hierarchia és agresszió fejlődését kutatta.

Számos, a kutyák viselkedésével és képzésével foglalkozó könyv és DVD szerzője.

Dr. Dunbar 1982-ben megtervezte és létrehozta a világ első póráz nélküli kölyökkutya szocializációs és oktatócsoportjait: a SIRIUS® Kölyökkutya Képzést.

Később létrehozta a San Francisco-i SPCA viselkedéskutatói részlegét, az Amerikai Kennel Klub közlönyének viselkedéssel foglalkozó hasábját (amiben 7 évig publikált), valamint a K9 GAMES® -t, amit először 1993-ban rendeztek meg San Francisco-ban és azóta is évente megrendezésre kerül Japánban és Franciaországban.

Öt évadon át vezette a népszerű angol sorozatot, a "Dogs with Dunbar"-t, valamint számos rádió- és televízió-műsorban szerepelt, köztük az amerikai Today Show-ban és a japán Dash Village-ben.

Szakértőként sok filmben is közreműködött: egész estés, dokumentum- és animációs filmekben (pl. a Pixar Fel! című alkotásában)  és kétszer is előadott a tekintélyes EG Konferencián.

Az elmúlt 35 évben Dr. Dunbar több, mint 1000 szemináriumot és workshopot tartott világszerte kutyakiképzők és állatorvosok számára, hogy minél inkább népszerűsítse a póráz nélküli kölyökszocializációs foglalkozásokat, viselkedésformálást, valamint a gazda- és kutyabarát kutyaképzést.

Miután 1993-ban megalapította a Kutyakiképzők Szövetségét, Dr. Dunbar bekerült a Dog Fancy Hírességek Csarnokába négy hőse, James Herriot, Konrad Lorenz, Lassie és Balto mellé.

Jelenleg a Kutyakiképzők Szövetségének elnöke, az Alkalmazott Etológia Központ vezetője és a www.dogstardaily.com (ingyenes, multimédiás kutyakiképzéssel és kölyökneveléssel foglalkozó website) alelnöke.

Forrás:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ian_Dunbar

süti beállítások módosítása
Google+