unDOGmatik

unDOGmatik

Top 10 tréning tipp Patricia McConnelltől

2016. október 14. - unDOGmatik

24443084_e7931f053b45d9189e07cd80ee7b74d0_xl.jpg

  1. Légy pozitív!
    A kutyák sokkal gyorsabban és hatékonyabban tanulnak, ha megtanulják a feladat közben jól érezni magukat. A kutya sokkal jobban fog viselkedni, ha pozitív megerősítéssel képzik, mint ha ráerőltetnek dolgokat.

  2. Tanulj meg „kutyául beszélni”
    A kutyák nem tudnak magyarul és nem gondolatolvasók. Kommunikálj kevesebbet a hangoddal, többet a testeddel (ahogy a kutyák teszik) és a kutyád jobban megért majd.

  3. Tanulj a tanulásról
    Az állatok képzése nem intuitív dolog, és nem tanítják az iskolában. Ne gondold, hogy tudod, hogyan működik csak mert szereted a kutyád.

  4. Tanuld meg „olvasni” a kutyát
    A kutyáknak rendkívül kifejező arcuk van, de gyakran nem figyelünk arra, mit akarnak mondani. Keress laza testtartást, nyitott szájat boldog kutyákon, merev testtartást és csukott szájat azokon a kutyákon, akik aggódnak valami miatt.

  5. Taníts egész nap
    Kerüld el a hosszú tréningeket, oszd szét a feladatokat a nap során. Így egész nap lesz időd a kutyádra, aki megtanul hallgatni rád bárhol, bármikor.

    10401250_10205452439727211_5362343818105012654_n.jpg
  6. Tökéletesíts néhány gyakorlatot
    Ahelyett, hogy sok mindent tanítasz, melyet a kutya zavarásban nem tud végrehajtani, taníts kevesebb, egyszerű gyakorlatot és gyakoroljátok mindenféle környezetben.

  7. Légy következetes
    Ne használd reggel a „Gyere Buksi”, este pedig a „Buksi hol vagy” parancsot! A kutyák idegen nyelvként tanulják a gazda nyelvét, összezavarjuk őket, ha folyton változtatjuk a parancsot.

  8. Taníts alternaítv viselkedést
    Ahelyett, hogy folyamtosan korrigálod a kutyát ha olyan dolgot tesz, amit nem szeretnél, találd ki, mit szeretnél, ha csinálna helyette és tanítsd meg neki.

  9. Ismerd a kutyád
    A második golden retrievered talán nem fog szeretni labdázni, csak mert az első szeretett. Minden kutya különböző, és nem olvasták el a saját fajtaleírásukat.

  10. Nevess sokat!
    Miért ne? A képzés lehet ugyanolyan szórkoztató a gazda, mint a kutya számára. Mindketten jobbak lesztek, ha játékot csináltok a tanulásból és jól érzitek magatokat.

Forrás: http://www.patriciamcconnell.com/top-ten-tips

süti beállítások módosítása
Google+