unDOGmatik

unDOGmatik

Hat tipp hideg időre Sophia Yintől

2016. december 01. - unDOGmatik

Nálunk valószínűleg nem lesz -20 fok alatt hőmérséklet, de hideg telet jósolnak, úgyhogy érdemes megfontolni Sophia Yin tanácsait:

  1. 10384208_10203330520600559_473210749209692103_n.jpgHideg időben mind a kutyának mind a macskának bent van a helye. Az olyan hosszúszőrű, aljszőrzettel is rendelkező kutyák, mint az alaszkai husky, elég jól bírják az alacsony hőmérsékletet, ha van egy jól szigetelt kutyaházuk, megtöltve tiszta, szigetelő szalmával, ha nem túl fiatalok vagy túl idősek, ha speciális, magas kalóriatartalmú ételt kapnak és folyamatosan figyelik őket. Ezzel szemben mások, szegényesebb bundájukkal, nem megfelelő kutyaházban, nem megfelelő táplálás esetén, nem megfelelő hőmérséklet szabályozással megfagynak, kihűlnek vagy fagyási sérülések keletkeznek különösen a fülük hegyén és a farkuk környékén.

  2. Ellenőrizd az autót, mielőtt elindulsz! A macskák leleményesek a meleg helyek megtalálásában, tehát ha kint maradnak a hidegben, lehet, hogy az autó motoházteteje alatt rejtőzködnek el. Ha valaki ilyenkor elindítja az autót, a macska vagy megsérül, vagy elpusztul.

  3. Ne felejtkezz el a pulóverről és kabátról a rövid szőrű fajták esetén séta közben, különösen, ha sok ideig állnak egy helyben. Általában elmondható, hogy az, ha a kutya reszket, összehúzza magát és szerencsétlenül néz, miközben a gazda is fázik és télikabátra van szüksége, azt jelenti, hogy vékony bundájú barátjának is szüksége volna egyre.

  4. Kerüld a háziállatok autóban hagyását amikor nagyon hideg az idő. Fűtés nélkül az autó lényegében fagyasztóvá válik.

    10407542_779946975386163_8786747211281411307_n.jpg5. A só és egyéb, utak jégmentesítésére szolgáló anyag irritálhatja az állat mancsát, lenyelve pedig fekélyt és irritációt okozhatnak a nyelőcsőben és a szájon. Sétából hazaérve tehát mossuk meg meleg vízzel a lábukat és minden olyan helyet, ahol sót találunk. Ha megtanítjuk a kutyát, hogy kutyacipőt hordjon sétakor, akkor a cipők védelmet nyújtanak a só ellen és az olyan lábsérülésektől is megvédenek, amelyek például az éles jégen való futáskor keletkeznek.

    6. Ne engedd, hogy kedvenced havat egyen! A hó tartalmazhat mérgező anyagokat, például fagyálló folyadékot, ami hányást, veseelégtelenséget és halált okoz. Ha azt látod, hogy kutyád színes havat eszik, azonnal vidd állatorvoshoz!

Forrás: https://drsophiayin.com/blog/entry/six-cold-weather-safety-tips-for-dogs-and-cats/

süti beállítások módosítása
Google+